auto 1 en auto 2
Door: waterjufilonka
Blijf op de hoogte en volg Ilonka
06 April 2011 | Nederland, Amsterdam
Wij, dat wil zeggen Mike, heeft gezorgd dat wij er één auto bij hebben, want zonder vervoer zit je vast in je huis. Met deze auto, welke overingings stuurt als een tank [stuurbekrachtiging kent hij niet],tuffen wij het eiland over.
Wij zitten op de Republiek, ook wel op de berg gezegd, en rijden naar beneden om de kids naar school en stage te brengen. s'morgens om kwart over 7. Gelukkig heb ik op tijd mijn bed hiervan op de hoogte gebracht.[ van het feit dat ik zo vroeg op moet]
[ben nl nogal een uitslaper] Op de berg waait het altijd lekker door. Ondanks dat het 30 graden is, is het aangenaam. Maandag uit school, nog maar net op weg.......lekke band! Maar even de lokale anwb gebeld, in de persoon van Mike Keuning. Niet redder op wit paard maar in auto.
Wat een gedoe.
Wij moesten om 14.00 op Jibe zijn want Max heeft zijn eerste wind surf les.
Zo! Super! Cool! zoals hij na drie kwartier al een beetje surfen kan!
Auto 2
Rijdt elke morgen de berg af met Mike en neef om naar de bouw plaats te gaan.
Ze hebben vrijdag de Gazebo afgebroken, omdat de rest van de muren van het huis op hoogte moesten worden gebracht.
Nu dat zover is, gaan ze vandaag de bekisting aanbrengen voor het storten van een ringbalk.
Deze zorgt ervoor dat het huis blijft staan bij een orkaan.
Na de ringbalk gaan ze starten met het dak.
Ze maken lange dagen, van 7.30 tot 16.30-17.00 maar zijn voldaan als ze weer terug zijn.
Het gaat gewoon erg lekker.
Ze werken nu nog met zijn zessen.
3 Bonariaanen en 1 van Haiti.
Wel allemaal AYO!
06 April 2011 - 22:20
Fia:
Het ziet er fantastisch mooi uit. Jammer dat het zo ver weg is, anders kon ik wat vaker even om het hoekje kijken. Wat een mogelijkheden! Max staat prachtig mooi op een surfplank of hoe zoiets maar heten mag en Mara geweldig achter het stuur, "Net te leauwe" Veel liefs Fia
Het huis wordt geweldig -
07 April 2011 - 17:22
Rein, Ria En Jasmijn:
Hoi Mike en Ilonka,
De Suurdjes volgen alles met veel belangstelling, prachtige foto's en wat een mooie plek, en die prachtige zee, het doet mij weer denken aan Sint Maarten 2005 even verderop bij jullie.
Het weer is natuurlijk ook geweldig en er is altijd wind om te surfen,
veel succes en veel plezier op dat prachtige eiland van jullie.
Groeten Rein.
07 April 2011 - 19:10
Astrid En De Rest:
Het ziet er geweldig uit daar bij jullie! En wat een super surfplek daar, dat is nog eens wat anders dan surfen op Smalle Ee. -
08 April 2011 - 12:13
Barbara Keuning:
Wat heerlijk om zo de verhalen te lezen. Heel veel plezier en succes!
Dikke kus van ons.
Liefs Barbara -
11 April 2011 - 14:57
Hallo Ilonka En Mike:
Wat een leuk verslag, zijn de zaken goed in orde te brengen daar?
Lukt het om de bouw op een goede manier te doen en vergunningen rond te krijgen?
Het lijt in elk geval prachtig als ik jullie foto's bekijk.
Valt er ook nog wat te jagen daar?? dan zou het ook nog iets voor mij zijn, nou ja geniet ervan en zie jullie graag weer in het toch ook wel mooie Friesland!
Groetnis Titus Sijmonsma