Het is stil aan de overkant.
Blijf op de hoogte en volg Ilonka
26 Augustus 2012 | Nederland, Amsterdam
Er moest nog van alles gebeuren..
De keuken is aangekomen, behalve de plint is alles mee.
Nu een zaak van installeren.
Voor dag en dauw staat Mike op. Dat is om zes uur hier.
Aangezien je dan nog geen lawaai maken kunt, gaat hij aan het verven.
Dan hebben we de pauzes, half uurtje, warm eten, uurtje en hup, weer tot 21.00/ 21.30 aan het werk.
Ik probeer zoveel mogelijk uit zijn vaarwater te blijven.
Wat kan ik doen?
Ik ben geen timmer vrouw en geen schilder. [ daar ben ik erg snel achter gekomen]
Ik ga maar zwemles geven. Dat is iets wat ik dan wel kan.
Ze zijn enthousiast, kiki zwemt de borstklopper!
Pierre en Lau dragen hun steentje bij. Ondanks dat ze geen schilders zijn, staan ze op stellingen en ladders hun best te doen!
Mike is in 2011 het avontuur begonnen met Rishi Anthony, een plaatselijke aannemer/ uitvoerder/ Manus van alles.
In het jaar 2012 is deze weer met Mike aan de slag gegaan.
Nou ja, aan de slag. Meer niet dan wel, tot grote ergernis van Mike.
Het werd van kwaad tot erger. Alles als excuus, om onder werken uit te komen.
Via Caresse, zij runt een klein uitzendbureautje, zijn wij in contact met Lau gekomen.
Mike, Pierre en Lau waren uiteindelijk diegene die er voor hebben gezorgd dat het huis is zoals wij het op 02 juni hebben verlaten.
En Rishi?
Die was jarig, maandag 21 mei, bleef feesten, en is met Wing, woensdag 23 mei dronken gaan varen[ in een boot] met allemaal vis spullen, [i.p.v. te werken]
Overboord gesprongen? Gevallen? Wij waren er niet bij, maar hij is verdronken.
Na zes dagen aan gespoeld op klein Bonaire, direct begraven. Einde Rishi.
[ hij doet werkelijk alles om onder werk uit te komen!]
We slapen één nacht in ons huis.
Door de airco trekken de deuren krom, extra scharnieren halen bij kooyman.
Mike zet ze er nog op. Ik sta met veger en blik hout krullen te vegen.
Wij hebben zolang in het huis van onze buren de fam Schwerdtfeger, our best neighbour on Bonaire, mogen logeren. [Mike heeft in ruil wat klusjes gedaan]
Maar dat was werkelijk fantastisch!!!!!
En dan die José, wat heeft die de handen uit de mouwen gestoken en geholpen met opruimen en schoonmaken! Super!
Als we gaan, doet het gas het, gaat web automatisch, hebben overal licht
De verfspullen maar snel in het hok, alles afsluiten,
alles op slot en weg wezen.
ayo!
26 Augustus 2012 - 12:37
Rinske:
Leuk Ilonka, het bouwverhaal is compleet. En nu maar genieten van jullie residencie op Bonaire. Liefs Rinske -
26 Augustus 2012 - 20:07
Fia:
Hoe gaat het met jullie? Fijne vakantie nog even op Bonaire. De tijd gaat wel heel erg vlug.
liefs Fia -
27 Augustus 2012 - 08:41
Titus:
Hallo Ilonka,
Ik had al het een en ander van Mike gehoord, het huis en het bouwproject is in een fase van afbouw/klaar!
Een hele prestatie moet ik zeggen, andere cultuur en gewoonte daar moet je ook aan wennen!
Nou ja het ziet er erg mooi uit vind ik, Mike gaat binnenkort bij ons aan de slag.
Wij zullen verlsag krijgen van hem, het gaat je goed veel plezier daar en wij spreken elkaar!
Groetnis ut Fryslân
Titus