Tur kos ta bon? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ilonka Braaksma - WaarBenJij.nu Tur kos ta bon? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ilonka Braaksma - WaarBenJij.nu

Tur kos ta bon?

Door: waterjufilonka

Blijf op de hoogte en volg Ilonka

06 Juni 2011 | Nederland, Amsterdam

Maandag 30 mei
Ik ga na mijn bezoek aan driftwood art, aan de slag!
Plankjes verven kan ik ook hoor!
Al snel ontdek ik dat het hebben van de juiste plankjes wel van belang is voor het slagen van mijn missie.
Die van mij zijn oneffen en ruw.
Hard job!
Het is voor Mike zijn laatste week, hij haalt Max uit school.
Met elkaar gaan we s’ middags naar Kooyman, een bouw materialen handel op Bonaire.
We bekijken de ramen, het schuiven, de horren ed. of wordt het toch hout maken in Nederland?

Ik ga achter de computer zitten en begin aan een verslag. Die lukt mij niet eerder te plaatsen dan dinsdag avond.
Max heeft weer wat op zijn site geschreven, voor het laatst. Het is hier gewoon geen computer weer, het is niet koud weer om te zeggen, we kruipen achter de techniek.

Het enige waar ik veel werkt heb is het beantwoorden van alle mail, sms en telefoontjes van mijn vrienden en familie.

We gaan naar Kralendijk en zien de Freewinds vertrekken vanaf de pier.
Een hele happening zo’n grote boot!

Dinsdag 31 Mei
Ik ga nog wat shoppen, altijd leuk en drink wat op de pier bij Karls.
Er komt een enorme dikke wolk aan en het gevolg is een enorme plens bui. Ach we schuilen even 10 minuten en de zon schijnt weer als vanouds.

Ik ga langs het WEB en betaal de water en elektra rekening voor de maand.

Voor Max was het zijn laatste school dag deze week. We hebben namelijk het hemelvaart weekend voor de deur staan.
Dus… awel kan hij met zijn huiswerk bezig uit Nederland!
[Dat weet hij zelf nu nog niet, maar binnenkort!] [balen!]

We vertoeven in de middag aan de bar bij CCB.
Mean milkshake chocolade
Ik probeer weer wat woorden Papiaments te leren!
Ahum!
Que bo ke, dushi?

Mike is laat thuis vanavond. Heeft Papa de pleister man naar Rincon gebracht en is daarna naar de garage gegaan om mijn auto band op te halen. Ik heb ondertussen 3 lekke banden gehad. Mike rijdt met onze eigen auto 1 overal naartoe zonder problemen………..pfffff.

Woensdag 01 Juni
We zijn alweer halverwege de week.
Wat gaat de tijd toch enorm snel.
Max wil graag zijn haar ingevlochten hebben en met veel moeite is het geregeld!
Vanaf twee uur zit hij braaf pijn te lijden bij het invlechten.
Als hij die middag lekker heeft gezwommen, zijn de meeste er weer uit!
BALEN!@#$

We brengen vandaag mijn huurauto terug, volgende keer maar weer daar huren, goede auto, motorisch mij niet laten staan, alleen die banden he……
Die avond hebben we afgesproken met onze buren van Hill top om uit eten te gaan.
We gaan naar rum runners, gezellie aan het water, en voor elk wat wils. Van pizza tot culinair.
Het is een gezellige avond, maar op het eind is de kleine jonge wel moe.

Donderdag 02 juni
Mike begint de dag met het open maken van de deur voor de werklui.
Om half 10 gaan we nog koffie drinken bij goede vrienden die vlak achter ons wonen.
Zij hebben hun huis net verkocht!
En nu zijn er gemengde gevoelens! We genieten buiten en voor we het weten zijn we 3 uren verder!
Voor vele een verassing; maar ik ben aan het proberen mijn vlucht om te zetten van 18 juni naar 03 Juni. Of dat nu zo wil vlotten, euh nee! De klm werkt nl niet zo mee. Heb nu al drie keer mijn credit kaart gegevens door gegeven, maar het wil er maar niet mee lukken. Ik sta zogezegd in “reservering”?!?
Ik ga toch door met de voorbereidingen tot vertrek. Huis opruimen, inpakken, schiften enz enz.
Een drukke dag dus met het regelen van de laatste dingen. Morgen moeten we n.l. al om half 7 op de airport zijn! Bij de bar op CCB werkt Millie. Zij wil Max zijn haar nog wel met kleine vlechtjes doen, dus waar zitten we om 20.30? Juist!
Zo rond half 12 rollen we het bed in. De laatste nacht op dat knoeper harde matras! Dat vindt ik niet zo erg!
En ook niet dat we uit dat huis gaan.
Voor vakantie twee weken oke, maar wat en bah huis!
KORTOM:
WIJ ZIJN ONDERTUSSEN DUS THUIS.
En hoe die laatste reisdag verliep komt nog,….in mijn volgende verslag!
AYO!

• 06 Juni 2011 - 16:00

Ria En Rein:

Wel wat laat maar hoe kan het ook anders, Welkom thuis!!! Zal de verslagen missen. Wat een gedenkwaardig document is het geworden Ilonka. See You.

Liefs van de Suurdjes

• 06 Juni 2011 - 16:53

Rinske:

Welkom thuis. Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad en je draai hier snel weer kunnen vinden. 2 Werelden! Wat is dat snel voorbij gegaan. Stoer hoor dat kapsel van Max, hij moet wel even kunnen laten zien waar hij geweest is. Bedankt dat je jullie verhalen en prachtige foto's met ons gedeeld hebt. Ik heb er van genoten. Echt hartstikke leuk! Tot ziens.
    Liefs Rinske

• 07 Juni 2011 - 13:04

Annettebraaksma:

HOI iLONKa, WEL ALS IK HET GOED BEGRIJP ZIJN JULLIE WEER THUIS, TENMINSTE ALS DE VLUCHT GE-LUKT IS MET DE KLM. WELKOM THUIS. ZAL WEL WEER EVEN WENNEN ZIJN MAAR ALS JE DIT LEEST DAN BEN JE ALWEER GEWEND AAN ONS KIKKERLANDJE.IK HEB GENOTEN VAN JE MAILTJES EN DE FOTOS EN HOOP VOOR JULLIE DAT ALLES GOED GEGAAN IS. MAX HEEFT MOOIE VLECHTJES HOOR. LIEVE GROETEN ANNETTE

• 09 Juni 2011 - 20:19

Gretha:

Wat een prachtige site.Vond het briefje (site) net tussen de krantenbak,better let as net .
    Ik heb jullie wel steeds gevolgd via de foto,'s op Hyves van Mara.Geweldig Volgens mij hebben jullie daar een fantastische tijd gehad.
    Groetjes Gretha en Franke